Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Symfonisk jubileumskonsert med Sigstein Folgerø

Hva skjer Publisert av Kosberg , 09.03.17

Dato: 16. sep 2017 Sted:
Støren kirke
Tidspunkt: 19.00 Pris:
300 kr
Kjøp billett
Ansvarlig:
Støren menighetsråd v/jubileumskomiteen
Sigstein Folgerø

Symfonisk jubileumskonsert - med flygelet i fokus

Pianisten Sigstein Folgerø kommer hjem til Støren, sammen med et knippe håndplukkede strykere og blåsere. Han sier: ”I anledning 200-årsfeiringen vil jeg få by på en symfonisk helaften i Støren kirke. Verker som tradisjonelt er forbeholdt de store orkestrene og konserthusene tar nå turen opp Gaula og inn i vår 200 år gamle kirke”. Konserten er en del av jubileumsuka for Støren kirke, 10 – 17. september. 

Konsertprogrammet, slik han selv beskriver det
Klaveret er et instrument med en rik historie og et grenseløst potensial. Takket være noen av 1800-tallets klavervirtuoser finnes flere storslagne symfonier omskrevet for piano. På den tiden Størenkirka ble bygget, var dette en høyst levende tradisjon, men den har siden gått av moten og blitt liggende brakk. Det har lenge vært min drøm å blåse liv i dette repertoaret - og hvilken finere anledning finnes det enn å komme hjem til Støren for å debutere som et enmanns symfoniorkester?

I konsertens første avdeling vil jeg bl.a. fremføre deler av Beethovens "Skjebnesymfoni" og Mozarts "Jupitersymfoni". På programmet står også Griegs evig unge Holbergsuite og to perler fra Bachs kantater. 

I andre avdeling står klaveret som solist med symfoniorkesteret i Mozarts klaverkonsert No. 20. Dette verket fra 1785 sprengte grensene for den klassiske klaverkonserten. Mozart iscenesetter her for første gang en dialog mellom solist og orkester, som om de representerer to ulike personligheter. Den versjonen dere skal få høre er min egen bearbeidelse for sekstett og klaver. Symfoniorkesteret er her erstattet av tre strykere og tre blåsere som sammen fører dialogen med solisten. 

Med på laget har jeg noen glimrende musikere. De er til daglig mine venner og kolleger i Oslo og jeg gleder meg til å vise dem hjembygda mi og Størenkirka. 

Jeg ser frem til å opptre for slekt, venner og bekjente og inviterer alle musikkelskere inn i klaverets og symfoniens univers den 16. september.

Velkommen skal dere være! 
Mvh. Sigstein

Personvern og informasjon om cookies