Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2
13 desember

Tenorane og Steffen Horn - "Så ha ei god jul, då!"

For sjuende året på rad turnerer Tenorane og Steffen Horn med konsertforestillingen ”Så ha ei god jul, då!”

I år har forestillingen blitt ytterligere skjerpet, og det til tross for at fjorårets mottagelse var strålende over hele landet.

"Som de begeistret"..."Det var så vakkert at vi fikk tårer i øynene" skrev Namdalsavisa. ”Glitrende julekonsert. Mens  Halden Arbeiderblad karakteriserte forestillingen som ”elegant og stilfull”. ”

Ord som ”humørfylt” og ”mektig” gikk igjen i anmeldelsene.

Og her ligger kan hende nøkkelen til suksessen: Tenorane tar julens mektige budskap på alvor, men hele tiden med et glimt i øyet.

Og de står i trygt plantet i sentrum av en god tradisjon: Få fenomen har inspirert komponister og tekstforfattere i så sterk grad som julen. Ja, det er ikke  overdrevet å si at selve juletradisjonen først og fremst blir formidlet og holdt levende gjennom toner og ord. Hva hadde julen vært uten sangene som hører til

I spennet mellom ”Så går vi rundt om en enebær busk” og Bachs ”Juleoratorium”, fra middelalderhymner over Puccini til Prøysen og Presley, puster Tenorane sølvstøv over alle oss som sårt trenger en pause i en travel førjulstid, en pause for glede og fred, meditasjon og løssluppen, leken latter. Alt pakket inn i lekre musikalske arrangement. 

Tenorane er i ferd med å etablere seg som en av landets fremste sangtrioer.

 

Gruppen består av Henrik Hundsnes, Ola Marius Ryan og Aasmund Kaldestad med den eminente Steffen Horn på piano. ”Han som får tangentene til å smile”.

Nå kaster de seg altså, med høyt humør, over kjente og mindre kjente julesanger, i håp om å bidra til å strø musikalsk, glitrende glede over julefeiringen.

For til sjuende og sist er vel humor å ta gleda på alvor?

 

Hjertelig velkomne.

24 desember

Jul i fellesskap

Til deg som ønsker å feire julaften sammen med flere.

Vi inviterer herved til en trivelig julefeiring i Lysgårdens

midlertidige lokaler i Engan på Støren, Kl. 14.00 til ca 17.00

 

Det serveres tradisjonell norsk julemat,

ribbe m/tilbehør, dessert, kaffe og kaker.

Vi har selvfølgelig alternativ julemat ved behov,

 

Arrangementet er gratis, og vi kan være behjelpelig med skyss for de som trenger det.

Påmelding til 976 883 16 eller 412 114 27 innen onsdag 18. desember.

14 januar

Jaktfilmforedrag med Kristoffer Clausen

Kristoffer Clausen kommer tilbake til Støren kulturhus med et nytt videoforedrag!

Det blir kun nye og eksklusive filmklipp, fra siste høstens jakter som skal vises. Disse klippene er ikke publisert noe sted tidligere.

Temaer er elgjakt med løshund fra Midtre Gauldal, brunstjakt på hjort, revejakt, rådyrjakt, skogsfugljakt, lokkejakt på bjørn, gaupejakt og mere.

Kristoffer vil også ha med lokkefløyter, klær og bøker for salg

18 januar

Gauldalens nyttårskonsert

Tradisjonen tro arrangere vi også i år Gauldalens Nyttårskonsert!

Årets program byr på følgende:

Artister:

  • Arve Tellefsen, Henning Sommerro og John Pål Inderberg
  • Jazzmazzørene
  • Cecilie Eide
  • Bjørg Pas, vinner av Ungdommens Musikkmesterskap

 

Konferansier: Siri Anshushaug Bouma

 

Konserten er et samarbeid mellom Støren Kulturhus, Trønderbladet og Sparebank1.

24 januar

Rotsekk

En monolog om å gråte hver gang fotballaget du er supporter for spiller kamp.

Om å bli opplært i politikk og verdier av en fotballtrener på TV. Om å savne sin avdøde far, ikke for ferieturer eller koselige middager, men for samtalene om fotballaget de var supporter av, som var det mest intime de opplevde. Om ensomhet og livet som bare fyker forbi mens du driver og ser fotball.

På scenen: Ole Christian Gullvåg

Regi: Aslak Moe

Varighet : ca 75 min

 

Produsent: Turneteateret i Trøndelag

28 februar

Hekla Stålstrenga

En hver tid har sin tone. Et hvert sted har sin sound. Hekla Stålstrenga er bandet som gikk fra å være en lokal folkemusikkgruppe til å bli en del av den nasjonale viseskatten.

Fra å ha små folkemusikk-klubber som hjemmebane har de gått veien til å være headliner på store rockefestivaler, fylle scener som Den Norske Opera og Ballett og holde egne konserter på fjernsyn.

En vei som starter med at to elever på videregående finner tonen og som fortsetter med et femmannsorkester med noen av landets mest etterspurte musikere turnérer landet rundt for fulle hus.

Aftenposten sier: «Hekla Stålstrenga er blitt sin egen merkevare, der de kombinerer varsomhet med vitalitet…. I møte med vitaliteten slår det en hvor strålende musikere de er, samtidig som samspillet og kjemien er uovertruffen. De fremstår som en egen kraftpakke som rommer hele følelsesregisteret.»

iTromø sier: Styrken til Hekla stålstrenga er det skyhøye, musikalske nivået på det de gjør. De kunne spilt inn ei plate med coverlåter av Metallica eller Alf Prøysen, og det ville fortsatt hørtes umiskjennelig Hekla ut.

6 mars

Farfarfortellinger

Dokumentarteaterforestilling der skuespiller Evy Kasseth Røsten graver i fortida for å finne svar som kan hjelpe henne å komme nærmere sannheten om seg selv.

Den røde tråden i forestillingen er Edvin Kristian Røsten, gruvearbeider og fiolinist, og Evys farfar. Edvins historie begynner i Folldal i 1921, der han vokser opp sammen med 10 søsken i en familie som er like mye gardbrukere som de er gruvearbeidere. Evy følger farfarens spor til Svalbard, der Edvin jobber i malmgruver i fire år, via Trondheim, der han er med på å bygge Elgeseter bru, til Malm, der han til slutt slår seg ned som gruvearbeider og alenefar med ansvar for fem barn. Underveis i forestillingen tar Evy et oppgjør med både seg selv, familien og bygdedyret, hele tida med Edvins livshistorie som utgangspunkt. En tekst som handler om gråsonene mellom løgn og sannhet, om familie og familiens subjektive historiefortelling, om svik og tilgivelse.»

På scenen: Evy Kasseth Røsten og Gjermund Larsen

Manus: Ingrid Weme Nilsen

Regi: Kjersti Haugen

Teksten  er utviklet med støtte fra Dramatikkens Hus. 

Produsent: Turneteateret i Trøndelag

8 mars

Frode Alnæs - Min dans med strenger

En gitarforestilling av og med Frode Alnæs

3. februar 2018 har Frode Alnæs verdenspremiere på ”Min dans med strenger” – en soloforestilling om Frodes liv med gitaren! Her inviterer en av Norges beste gitarister publikum med på en personlig, underholdende og glitrende musikalsk reise – full av historier hentet fra eget liv.

”Min dans med strenger” handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk. Den handler om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da håret falt av som 11-åring, om det å være annerledes, til det å slå igjennom som musiker og å bli en berømt gitarist, artist og komponist.

Frode har mye på hjertet i denne konsertforestillingen. Han ønsker å fortelle historier som rører oss, historier han brenner for, historier vi kjenner oss igjen i - og som får oss til å humre eller hyle av latter. Gitaren og gitarister vil bli hyllet og herset med, og vokalisten er naturligvis den store fienden! På hvert sted vil en lokal gjestegitarist, ung eller gammel, bli invitert til å spille med Frode under forestillingen.

Gjennom 35 år som profesjonell musiker er Frode Alnæs blitt feiret som en suksessfull artist, låtskriver og humorist. Han er den ultimate entertainer, og en mester i å fjerne avstanden mellom scene og sal. Han har gjort det meste – og spilt med de fleste. Han har besøkt hver krik og krok av landet, opplevd oppturer og nedturer, og suksesser i inn- og utland de fleste bare kan drømme om. Nå gleder han seg til å gjøre det han er best på; å spille på mange strenger samtidig – og å dele artige betraktninger, opplevelser og store musikalske øyeblikk med sitt publikum!

Frode er musikalsk ansvarlig og Ivar Tindberg har regi på forestillingen som produseres av Frog Music AS.

 

Med seg på scenen har Frode et stjernelag av et band: Morten Huuse (kapellmester/tangenter), Knerten Kamfjord (bass) og Thomas Gallatin (trommer). På enkelte forestillinger vil det kunne være vikarmusikere.

Personvern og informasjon om cookies