Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

KORONA: informasjon - bestill test - vaksinasjon

informasjon / information / informacja
20 oktober

Kulturkveld

Lysbildeforedrag av kunsthistoriker Åse Markussen om bildehuggeren Hans Johnsen Budal, sønn av bygdekunstner og bonde John Hansen Budalsplass
Utstilling av John Hansens gjenstander
Musikkinnslag med Hel Ved
Kaffepause
Inngang kr 150,- inkludert kaffe
Arr. Budal museumslag

24 oktober

Kickoff korps

Når det er Kickoff-helg for korps, blir det artig for mange!
Særlig for Støren og Soknedal skolekorps, Rennebu skolekorps, Oppdal juniorkorps, og Horg og Flå skolekorps.
Og ikke minst blir det artig for oss som er så heldige at vi får komme og høre på når 120 musikere spiller sammen.

Velkommen!

Mer info finner dere her

25 oktober

Hyggekveld med Singsås Damekor

Gjør klar for en aldeles knater kveld med Singsås Damekor.

Ikke alle steder kan skilte med et damekor av samme format som Singsås: 27 sangglade damer, under ledelse av sin eminente dirigent Ingrid Graftås Fløttum. Til sammen byr de på vakker sang og god stemning!
Denne kvelden deltar i tillegg Jo i svingen. Og når det blir både kaffesalg og loddsalg, er det jo klart du må svinge innom!

Underholdning:
– Singsås damekor
– Jo i svingen

Kaffesalg og loddsalg
Gratis inngang

27 oktober

Albert Åberg

Albert Åberg er en helt vanlig gutt. Han er snill og sta og blid og sur, akkurat som deg og meg.

Albert Åberg er en helt vanlig gutt. Han er snill og sta og blid og sur, akkurat som deg og meg. Han bor sammen med faren sin som også er snill og sta og blid og sur, akkurat som de fleste pappaer. Albert er veldig flink til å finne på noe å leke med og finner han ikke på noe selv, så kan han finne på noe sammen med Milla. Milla er Alberts venn. Hun er jente. De andre guttene på skolen synes det er dumt å leke med jenter. Men da kjenner de ikke Milla!

Nå er ikke alt like enkelt. Kan det være gøy å kjede seg? Og nå har Albert et problem. Han får nesten ikke sove om natten. Hva er det som ligger under sengen hans? Kan det være et uhyre?

27 oktober

QUINTUS og Singsås skolekorps

Fylkesmusikerne i Quintus har de med seg vokalist Tricia Boutté fra New Orleans når de portretterer musikk fra samme by. Og de får drahjelp av Singsås unge, lovende!

Tricia har sunget hele sitt liv, på scener i hele verden, og med sin kraftige og lekne stemme gjør hun jazz, blues og gospel med sitt særegne preg.
Quintus vil her vise frem alt som er av musikalsk lekenhet fra byen som ligger langs Mississippis utløp.

Fylkesmusikerne i Quintus har reist fylket på kryss og tvers siden de ble etablert som ensemble på 19190-tallet. På samme måte har de reist i ei rekke musikalske uttrykk. Men den ekte, amerikanske jazzen fra der hvor Mississippi møter havet har de alltid hatt nært. Og det hele blir ikke dårligere av at de denne gangen entrer scenen med unge, lokale krefter.

”En Kveld i New Orleans” tilbyr varme, glede og masse energi. En riktig vitamininnsprøytning for oss trøndere, etter over et år med koronatiltak.

 

Billetter kjøpes på stedet.

27 oktober

Skjærp dæ

Den nordnorske forfatterdivaen Astri Hansen Juvik møter trønderrockeren Terje Tranaas på scenen. Vi lover: Du har nok aldri opplevd noe lignende før!

! Knakende gode livsfilosofiske tekster mikses med musikk komponert eller spesielt utvalgt for anledningen. Teksten og musikken er skjør som glass eller brautende og frampå – som livet selv.

 

Forestillingen «Skjærp dæ” bygger på Astri Hansen Juvik sine tekster fra boka «Livet – minutt for minutt». På plakaten står det: «Nå er det på tide at vi blir snillere og rausere både med oss selv, hverandre og jordkloden! Intet mindre.»

Terje Tranaas er hjernen bak det musikalske arrangementet. 

TERJE TRANAAS er musiker og komponist med lang fartstid i musikkbransjen. Han har blant annet jobbet som musiker i DDE (1992-2002) og har fortsatt i Åge & Sambandet i tiden etterpå. Terje er en allsidig kjernekar som også arbeider som arrangementsansvarlig i Hilmarfestivalen i tillegg til å være styreleder i Festivalnettverk Trøndelag. 

ASTRI HANSEN JUVIK kommer opprinnelig fra Lofoten, men har etterhvert funnet sin heim i Steinkjer. Hun har i en årrekke skrevet tekster for reklamebyråer og bedrifter, til magasiner og aviser. I 2017 skrev hun tekstene til boken ”Livet. Minutt for minutt” utgitt på Embla forlag. Forfatteren og gestaltterapeuten Astri setter ord på det genuint menneskelige og berører ved å beskrive livsopplevelser nakent og presist.

28 oktober

Litterært pusterom

Har du ikke unnet deg et litterært pusterom før, har du sjansen nå.

Samlesing eller «shared reading» er en metode hvor vi deler en tekst ved høytlesing og snakker om ting vi opplever ved tekstene. Ingen påmelding og ingen forkunnskap, bare lene seg tilbake og lytte til teksten mens man nyter enkel servering.
Det blir lest en novelle og et dikt.

Velkommen!

30 oktober

Ingrid Storlimo - Bak vesterfjeldet

Ingrid Storlimo gir i høst ut soloplata "Bak vesterfjeldet", med folkemusikk fra Gauldalen. På denne konserten spiller vi musikken fra plata med fullt band:

Ingrid Storlimo (vokal)
Ronny Kjøsen (trekkspell og tangenter)
Stian Lundberg (trommer)
Jo Ranheim (gitar),
Øyvind Smidt (fele og mandolin)
Arnstein Solem (saxofon)
Morten Berger Stai (kontrabass)

Billetter: https://ingrid-storlimo.hoopla.no/.../bak-vesterfjeldet....

Konserten arrangeres i samarbeid med Trøndelag Fylkeskommune og Norsk Kulturråd.

Velkommen!

31 oktober

Pocus - Triokonsert

Hele Trøndelags trio! Fylkesmusikerne i Trøndelag.

Elin Torp Meland (obo), Kjell Magne Robak (cello) og Jon Kristian Bye (piano).

2 november

Sammen om Vrimmel

Felles kulturkveld for Midtre Gauldal, Rennebu og Holtålen.
Konferansier er Ingrid Storlimo.

Det blir innslag fra alle 3 kommunene.

  • Midtre Gauldal: Ingrid Storlimo - Bak vesterfjeldet

  • Holtålen: Haltdalen Mannskor 

  • Rennebu: Damekoret Røst, Marianne Dolpen

Billettsalg: storenkulturhus.no
Billettpris 150,-

Det blir satt opp gratis buss fra Rennebu og Holtålen.
Avreise Rennebu- tidspunkt kommer
Info om påmelding kommer

Avreise Holtålen: kl. 17.15 fra Hovet
Påmelding til Kulturkontoret, tlf. 72 41 76 00

3 november

Turneteateret: Eg er vinden

Ei forteljing om to venner og ei ufatteleg hending.

To nære venner. Dei har delt opplevingar og erkjenningar, ledd saman og vore der for kvarandre så lenge dei kan hugse. Plutseleg vel den eine å avslutte livet.

Når framsyninga startar er dei i ein båt ute på havet, der dei kjempar for å forstå kvarandre og for å skape meining. Kvifor ser dei så ulikt på verda, dei som eingong var så like? Og korleis kan dei setje ord på noko dei ikkje forstår?

Mange blir råka når ein person tek livet sitt, men dette er vanskeleg å snakke om. Når vi ikkje vågar snakke om psykisk helse, misser vi også evna til å gjere det.

Med denne framsyninga vil vi få fram og romme ein vanskeleg og samansett tematikk frå teaterscena. Eg er vinden tek oss med på ei meiningsfylt reise gjennom vennskap og glede som blir fletta i kvarandre, slik livet sjølv faldar seg ut i greiner av hendingar. Det gjev håp og styrke til å setje ord på det uforståelege.

 

Av: Jon Fosse

Regi: Nora Evensen

Scenografi og kostymedesign: Milja Salovaara

Med: Terje Ranes og Tore B. Granås

4 november

Chris Holsten

Det er på scenen multitalentet Chris Holsten trives aller best og gjennom det siste halvannet året har han virkelig fått vist det norske folk hvilken fenomenal liveartist og låtskriver han er. Og den spilleglade artisten og hans musikere er klare til å ta scenen og publikum med på festen når dørene til konsertscenene nå åpner igjen.

Etter å ha sunget utelukkende på engelsk tidligere har Chris Holsten den siste tiden erobret det norske publikummet med sine norskspråklige låter. «Hvis verden», sammen med Frida Ånnevik  ble en treffende og rørende stemningsrapport for koronaåret 2020, og endte opp med å bli stemt frem som «Årets låt» under Spellemannsprisen tidligere i år.

I mars kom singelen «Smilet i ditt eget speil», som umiddelbart ble varmt omfavnet av publikum og har toppet listene siden, og nå venter ny smaketbit fra første albumet slippes til høsten.

 

2020 var et stort musikalsk år for artisten fra Lillestrøm, og 2021 ser ikke ut til å bli noe mindre!

 

Velkommen til konsert!

6 november

Sigvard Dagsland

I snart fire tiår har Sigvart Dagsland gitt landets befolkning gåsehud med sin klokkeklare og silkemyke stemme. I høst er han klar med sitt 22. album og legger ut på veien med nye låter, eldre låter og stein-gamle låter.

En konsertopplevelse med Sigvart Dagsland er en unik begivenhet, og et møte med en artist som behersker publikumsrommet til det fulle. Med sin totale tilstedeværelse og uovertrufne stemme får publikum oppleve både sårbare og kraftfulle øyeblikk, samt store vokalprestasjoner. Sigvart stiller med et skrått og tidvis gapskrattende blikk på tilværelsenes mange fasetter. Alltid med en dyp respekt for de bånd som binder artist og publikum sammen.

Med seg på scenen har han sitt glimrende og lekne band bestående av Mari Kreken, Torjus Vierli, Espen Tappel, Thomas Engebretsen og Jango Nilsen.  

- Jeg elsker å holde konserter, fra de små og intime stedene til de store konserthusene.

Jeg er veldig glad i variasjonen, og det er noe eget ved konsertene som gjør dem merkelig uforutsigbare. Vi kan ha nøyaktig samme sanger på låtlisten fra den ene konserten til den andre, men noe med møtet scene/sal gjør dem likevel totalt forskjellige, både for oss på scenen og dem i salen. Så det publikum vil oppleve er en gjeng som er genuint glade i det vi gjør, og det håper vi smitter, forteller Sigvart.