Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Utfordringer med post uten veiadresse - bruk stedsadresse

Ukraina og Midtre Gauldal

informasjon / information / informatsiyi

Midtre Gauldal kommune har mottatt mange henvendelser fra innbyggere og bedrifter som har problemer med å få posten frem dit den skal når det mangler veiadresse. Men alle har en stedsadresse.

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 17.11.20

Photo by Waldemar Brandt on Unsplash

Etter at postsorteringen ble flyttet til Oslo, er det ikke lenger postbudene som sorterer posten vår. Tidligere har de lokale postbudene fått posten frem til riktig mottaker basert på lokalkunnskap. Det går ikke lengre. Det er også ekstra vanskelig når det finnes flere med samme navn under samme postnummer. Midtre Gauldal kommune jobber som du kanskje vet med å sette veinavn, men vi er ikke helt i mål. Det fins en midlertidig løsning.

Hva kan gjøres for å unngå at posten blir sendt i retur?

Alle har vi en stedsadresse tildelt av Posten, i tillegg til postnummer og poststed. Posten råder derfor alle som ikke har veiadresse ennå om å bruke stedsadressen. Den finner du ved å logge deg inn på Min side på posten.no. Dette gjelder både privatpersoner og bedrifter.

På denne siden er det også mulig å søke åpent på navn, men ikke alle vil få treff.

Eksempel på fullstendig postadresse

Kari Nordmann

Ramstad

7288 Soknedal

Enkelte bedrifter og firma bruker folkeregistrert adresse når de sender post

I Folkeregistret er det også mange som mangler stedsadresse og står bare oppført med postnummer og -sted. Du bør derfor også legge inn postadresse (steds-, veiadresse/postnummer/poststed) hos Folkeregistret.

Bedrifter kan sjekke adressen sin i Brønnøysundregistrene. Hvis det er behov for å endre postadressen, kan det gjøres i Altinn av den i bedriften som har rettighet til det.

 

Status for veiadresseringsprosjektet

Vi har som mål å bli ferdig med tildeling av veiadresser i løpet sommeren 2021. Det inkluderer også fritidsboliger, næringsbygg og andre som har behov for veiadresse. Vi har også som mål at de aller fleste veier med helårsboliger skal få veiadresse i løpet av vinteren.

I starten av november var 2260 veiadresser klare, av 5678 totalt.