Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Svært krevende smittesituasjon i regionen – nå må vi være ekstra på vakt!

KORONA: informasjon - bestill test - vaksinasjon

informasjon / information / informacja

Trondheim har i dag innført kraftige smitteverntiltak som skal få ned kontakten mellom mennesker. Alle bør unngå reiser som ikke er nødvendig.

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 31.05.21

logo

I Midtre Gauldal har vi de siste ukene hatt kontroll på smittesituasjonen, bra kapasitet på smittesporing og testing, og vaksineringen har gått sin gang. Vi har fulgt nasjonal gjenåpningsplan til trinn 2.

FHI registrerte 30. mai to nye positive tester. Dette er personer som er folkeregistrert i kommunen, men som bor en annen plass. Vi har derfor ingen oppfølging her.

Situasjonen i Trondheimsregionen

Samtidig ser vi nå en krevende smittesituasjon i Trondheimsregionen. Siste uker har det vært en del smitte bl.a. i Melhus, Orkland, Malvik og Stjørdal. Dette er krevende utbrudd, men kommunene har rimelig raskt fått kontroll på smitteveiene og nærkontakter.  

I Trondheim har det imidlertid utviklet til å bli en svært krevende og slik de selv beskriver det en kritisk situasjon, med betydelig villsmitte og store utfordringer på smittesporing, testing mv. Antall nærkontakt er altfor høyt og virusvariantene sprer seg meget raskt. Trondheim har i dag innført kraftige smitteverntiltak som skal få ned kontakten mellom mennesker.

Situasjonen i Trondheim kan raskt få store konsekvenser også vår kommune. Midtre Gauldal kommune ønsker derfor å gi følgende tydelige anbefalinger til våre innbyggere.

  • Alle oppfordres på det sterkeste til å begrense sin sosiale omgang og antall nærkontakter, ut over nødvendige kontakter i jobbsammenheng, husstandsmedlemmer og barnehage- og skolekohorter.
  • Alle oppfordres til å ha en oversikt over sine nærkontakter, slik at smittesporing kan være rask og effektiv.
  • Husk grunnleggende smittevernsregler og minst én meters avstand til andre enn dem du bor med, både innendørs og utendørs.
  • I samråd med kommunene i regionen frarådes unødvendige reiser på tvers av kommunegrensene i Trondheimsregionen.
  • Alle bør unngå reiser som ikke er nødvendig. Reiser til arbeid anses som nødvendig.
  • Dersom vi reiser til annen kommunen, så gjelder reglene i den kommunen du kommer. Det er de strengeste reglene som gjelder. 

Barn og ungdom

Det er nå begrenset åpning for kamper i barne- og ungdomsidretten. I fotball er lag fra Midtre Gauldal plassert i grupper med nabokommuner med lite smitte. Dette er et kompromiss hvor vi forsøker å skjerme barn og unge og deres aktiviteter, så får heller vi som er voksne ta en større del av tiltaksbyrden.

- Det er også viktig å understreke at situasjonen i Trondheim nå nærmer seg kritisk, og selv om det faglig sett ikke er grunnlag for direkte å fraråde reiser til utvalgte kommuner må alle nå være klare over alvoret i situasjonen, sier kommunelege Bjørn Lyngen.