
De har fått jobber innen pleie og omsorg, barnehage, vaktmestertjenester, butikk, campingplass og restaurantdrift. Dessverre har vi ikke arbeidsplasser til alle. Dette viser at ungdommer i Midtre Gauldal vil jobbe, det er veldig positivt!
For mange er det et første møte med arbeidslivet, mens andre har hatt sommerjobb i fjor. Ungdommene skal jobbe minimum tre uker.
Godt forberedt
I år satser vi spesielt på å forberede de nye arbeidstakerne godt på det som venter. Vi kjører informasjonskveld med arbeidstakerne og arbeidsgiverne i juni, med mulighet å være med også for foreldre og foresatte. Konkrete og praktiske tips og råd til det å komme ut i jobb, og hva som forventes står på agendaen. I tillegg får arbeidsgiver og -taker møtes før sommerjobben starter.
Samarbeid gir resultater
Ordningen sommerjobb for ungdom er en tilskuddsordning i regi av Trøndelag fylkeskommune. De gir tilskudd til 10 arbeidsplasser i hver kommune. I vår kommune har vi de siste årene greid å tilby mange flere jobber enn de 10 som får tilskudd fra fylkeskommunen.
Hos oss har denne ordningen de siste årene vært et samarbeid mellom Frivilligsentralen, kommunen, omstillingsprogrammet Spir, Næringsforeningen (NiT) og NAV. Dette samarbeidet gjør at vi har greid å gi jobb til flere ungdommer enn de ti plassene fylkeskommunens ordning gir tilskudd til. NAV gir tilskudd til arbeidsplassen der det er økonomiske eller sosiale forhold som tilsier det, mens Spir gir tilskudd til de resterende arbeidsplassene.