Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Status koronasmitte tirsdag 10.11 - viktig melding til næringsliv om utenlands arbeidskraft

1039 testet – 11 positive – 32 ubesvarte – 996 negative

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 10.11.20

logo

Hei igjen, Midtre Gauldal kommune!

Denne uka er jeg tilbake i rollen som kommuneoverlege og fastlege ved legekontoret. Simen Høklie Jonassen har styrt skuta med trygg hånd som kommunelege og støtte til kriseledelsen. Dette vil jeg videreføre.

Oversiktlig smittesituasjon

I skrivende stund har vi en oversiktlig smittesituasjon her i kommunen, men det er mørke skyer i horisonten og vi må være forberedt på et plutselig oppbluss av smitte også hos oss. Kriseledelsen i kommunen følger situasjonen løpende.

Best mulig rustet som kommune

Nå i starten må jeg bruke litt tid på å sette meg inn i det arbeidet som har blitt gjort mens jeg var borte og finne ut hvordan vi skal organisere oss framover for å stå best mulig rustet som kommune når neste smittebølge kommer. Dere som innbyggere skal vite at kommunen har svært kompetente folk i alle nøkkelroller. Dette er helt avgjørende også for at kriseledelsen skal fylle sin lovbestemte rolle, og at jeg skal kunne gjøre jobben min.

Hovedfokus er innreisende fra utlandet

Det første vi skal få til er å gjøre hva vi kan for å hindre at vi importerer smitte til kommunen, og hovedfokus da er innreisende fra utlandet. Dette gjelder særlig bedrifter og virksomheter som benytter utenlandsk arbeidskraft, eller har arbeidstakere som reiser ut av landet. Kriseledelsen i kommunen forventer at arbeidsgivere nå gjør informasjon om smittevernråd tilgjengelig for slike arbeidstakere, og viser da til informasjonsplakatene utgitt av Helsedirektoratet som er skrevet på en rekke ulike språk. Spesielt reglene om innreisekarantene og testing er av høyeste viktighet nå.

I det videre arbeidet ønsker kommunens kriseledelse å legge til rette for forutsigbarhet. Vi går derfor nå gjennom alle beredskapsplaner for ulike hendelser og alle kommune tjenester skal være godt forberedt for ev. innstramminger.

Som kommunelege skal jeg sammen med kriseledelsen prøve å informere så godt jeg kan, men kan ikke love daglige statusoppdateringer fra min side slik jeg praktiserte det i vår. Kommunen vil totalt sett legge ut mye informasjon om korona, så følg med og send oss gjerne spørsmål på korona@mgk.no.

Hilsen

Bjørn