Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Status koronasmitte onsdag 27.05. kl. 11.00

196 testet – 6 positive – 0 ubesvarte – 190 negative

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 27.05.20

Logo

Tenkte det var på tide med en liten oppdatering nå som det har gått så lang tid siden sist dere hørte fra oss på legekontoret.

Det har gått rykter om at det har dukket opp ny smitte i bygda, og dette vil jeg avkrefte med det samme. Det er nå gått omtrent 2 måneder uten nye påviste tilfeller her, og det ser ut til at gjenåpningen av samfunnet fungerer like godt som vi hadde håpet.

Det er stadig økt testkapasitet for sendeprøver oppover til St. Olavs Hospital, og vi har i skrivende stund nå mulighet til å teste alle med mistenkt covid-19. Det ble sist uke gjennomført omtrent 700 tester bare i Trondheim alene, og vi er glade for å se at det enn så lenge holdes nede. Influensasesongen så vi også heller lite til, samt det er få med magesyke eller andre infeksjoner, så nå er til og med barnehagene på vei tilbake til en mer normal drift enn før. Frisørsalongene innfrir i stor del alle krav som er satt, noe som gjør det trygt for oss som behøver å fikse sveisen, og dette bemerkes og bør derfor roses.

Eksempelvis slik som dette, at det gjennomføres trygg og god praksis, blir svært viktig nå som folk vil begynne å reise mer i tiden fremover, samt at vi i den sammenheng forventer en del turisme. Dette vil tilblande og komplisere hvem man er i kontakt med, og potensialet for nye tilfeller øker.

Vi jobber hele tiden for å være klare til å takle dette, men den viktigste jobben forblir liggende ute hos dere som gjør den daglige innsatsen. Så takk til dere som opprettholder innsatsen og sørger for at vi stadig kommer oss fremover!

 

Hilsen
Simen Høklie Jonassen
Kommuneoverlege - Midtre Gauldal kommune