Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Status koronasmitte i Midtre Gauldal tirsdag 27. oktober kl. 12.00

902 testet – 10 positive – 4 ubesvart – 888 negative: Ett nytt smittetilfelle.

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 27.10.20

logo

Ett nytt tilfelle

Først og fremst vil jeg informere om at vi har fått ett nytt tilfelle av covid-19 i kommunen siden forrige smittestatusoppdatering. Det er ett, enkeltstående tilfelle, med en ung person som ankom fra utlandet i slutten av forrige uke. Personen er tilnærmet symptomfri, men har fulgt reglene for innreisekarantene og andre retningslinjer eksemplarisk, og har ikke vært i kontakt med offentlige tjenester eller ute andre offentlige rom. Personen har blitt informert om å oppholde seg i isolasjon frem til vi får bekreftet negativt prøvesvar.

Feil smittetall i media - vi har kontroll

Dette nye tilfellet er for øvrig uten sammenheng med smittetallene som fikk oppslag i avisene i helga og som vi har avkreftet var ny smitte. Årsaken til de feilaktige smittetallene var at FHI oppjusterte antallet i Midtre Gauldal på bakgrunn av re-tester med positivt utslag, altså nye tester av personer som tidligere fått påvist covid-19. Dette har beklageligvis blitt fremstilt på en måte som kan forstås som at vi ikke har kontroll over smittesituasjonen. Det stemmer altså ikke. Kommunikasjonen med smittevernkontoret i Trondheim har fungert eksemplarisk, og det har ikke vært nye tilfeller i helgen. Vi opererer fortsatt med i alt 10 smittetilfeller her i kommunen, fordi dette er nye tilfeller vi har testet og registrert her. Vi teller heller ikke med positive tester fra andre steder i landet for personer med bostedsadresse i denne kommunen.

Økende smitte rundt oss

Vi ser dessverre betydelig økning i smittetall både nasjonalt og regionalt. Statsministeren har utrykt sin bekymring, og smitteverntiltakene strammes til igjen over Norges langstrakte land. Les om de nye retningslinjene på regjeringen.no. Tiltakene er satt inn for å forsøke holde smittetallene nede og unngå utviklingen vi ser andre steder i Europa. Vi har bestemt oss for å følge de nasjonale retningslinjene som blir satt. Følgelig ber vi nå alle tilpasse seg de nye anbefalingene som gjelder fra førstkommende onsdag. I korte trekk betyr det færre og mindre sosiale sammenkomster privat og begrense kontaktene sine til et minimum,  og helst ikke mer 10 personer. Det vil igjen bli vanskeligere med fester og selskap, forsamlinger og private arrangement, men belønningen kan bli at vi kan feire jul som vi er vante til. Det er verdt noen måneders innsats!

Korona-lei? Følg retningslinjene likevel - hold ut!

Man skulle kunne tro smittevernet var mindre utfordrende å forholde seg til, nå som de aller fleste er godt kjente med reglene. Samtidig er vi blitt mer slepphendte, korona-leie. Og så dukker opp tilfeller der enkeltindivider ender opp med å ødelegge for alle andre som er nøye og flinke til å følge rådene som er gitt. Dette gjør at vi nå står oppi den største utfordringen vi har sett siden ukene etter pandemien kom til Norge i mars. Derfor kommer jeg med en oppfordring til alle at vi fortsetter å holde avstand, begrense kontakter, opprettholde hygiene og holde oss hjemme selv ved kun milde tegn til sykdom.

Ved å følge disse enkleste tiltakene er svært mye gjort for å hindre ny spredning. Takk til alle som bryr seg!

Hilsen

Simen Høklie Jonassen

Kommuneoverlege
Midtre Gauldal kommune