Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Status koronasmitte i Midtre Gauldal tirsdag 12.05. kl. 11.00

169 testet – 6 positive – 6 ubesvarte – 163 negative

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 12.05.20

Status

En ny helg er passert og vi er godt i gang med uke 20 på kalenderen, igjen uten nye tilfeller her i kommunen. Det er også rolige smitteforhold i landet for øvrig, og vi ser noen av de laveste smittetallene frem til nå siden utbruddet for alvor tiltok her til lands. Antallet innlagte pasienter har ikke vært så lavt siden 15. mars, og er nå bare 59 pasienter på landsbasis.

Dette er gode nyheter nå som forskjellige samfunnstjenester igjen åpner opp, som viser at vi har kontroll og kan gjennomføre dette videre, og på trygt vis. Fotballen har så smått begynt å trille, kinosalen er igjen åpnet for storslått film og koret har omsider fått tilbake varmen i stemmebåndene. Videregående skole åpner i dag, takket være godt nedlagt forarbeid, og det meldes allerede om stor gjensynsglede blant elevene.

Da dette selvfølgelig er gledelige nyheter og det vi alle jobber for å få til, at vi normaliserer hverdagen vår dag for dag, så vil jeg likevel benytte anledningen til å presisere noe av det som har blitt sagt av landets ekspertise, at vi hele tiden må ta høyde for at ny smitte vil kunne komme på et eller annet tidspunkt, og at vi ikke glemmer hva vi nettopp har vært gjennom.

Det er enkelt å gå tilbake til vante rutiner, bli litt mer slepphendt, holde litt mindre avstand, vaske oss mindre på hendene. Det at vi ikke hele tiden blir påminnet om at det vi gjør faktisk fungerer, og vil fortsette å fungere, dersom vi tar oss selv i å vedlikeholde de gode rutinene vi nå har tillagt oss, så skaper vi en tryggere omgivelse for oss selv, og selvfølgelig aller mest for de ekstra sårbare. Det arbeidet som blir lagt ned, og den innsatsen som gjøres, er det som gir dagens resultater. Det at vi opprettholder disse små rutinene er kollektivt med på at vi kan fortsette å holde åpent, nyte sommeren som kommer, og slippe å måtte stenge ned samfunnet på nytt. Fortsett derfor å tenk over de små tingene, og vit at det hjelper.

Simen Høklie Jonassen
Kommuneoverlege - Midtre Gauldal kommune