Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Status koronasmitte i Midtre Gauldal mandag 20.04. kl. 11.00

121 testet - 6 positive - 1 ubesvart - 114 negative

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 20.04.20

Logo

Det nasjonale "hytteforbudet" oppheves fra i dag, og det betyr at det ikke lenger er ulovlig å overnatte på fritidseiendom i en annen kommune enn der man er folkeregistrert. Her i Midtre Gauldal hadde vi i tillegg et vedtak som gikk lenger enn det nasjonale forbudet, idet vi ikke tillot unntak fra forbudet i tilfeller der man var husstandsmedlem til en bekreftet koronasmittet. Vårt lokale vedtak utløp tirsdag 14.04. klokken 15.00.

Selv om det nasjonale forbudet nå opphører, opprettholdes anbefalingen fra helsemyndighetene om å unngå fritidsreiser som ikke er strengt nødvendige, herunder å overnatte på hytta. Dette føyer seg inn i en strategi som nå gradvis går bort fra strenge forbud og stengning av virksomheter, og over til anbefalinger og ansvarliggjøring av oss som enkeltpersoner. Vi ser dette i åpningen av barnehager og ulike typer én-til-én-virksomhet, men også i diskusjonen om mulighetene for større ansamlinger av mennesker etter hvert - slik som i kulturliv og idrett.

Midtre Gauldal er en stor hyttekommune, og vi setter stor pris på hyttegjestene våre. Samtidig må vi alle tenke nøye gjennom valgene vi gjør nå. Etter at mange har vært innestengt i egen bolig i flere uker kan det selvsagt friste å nyte litt frisk luft på hytta, men i bakhodet må vi hele tiden ha tanken "hva skjer hvis jeg eller en av mine nærmeste plutselig blir syke?". Nærhet til helsetjenester, og kapasiteten til disse, har ikke blitt endret i vesentlig grad av at vi befinner oss i en pandemi. Min klare anbefaling blir derfor å fortsatt avstå fra å overnatte på hytta med mindre man er absolutt nødt. Denne typen egendisiplin kommer vi nok dessverre til å få mye trening i fremover.

 

Bjørn Lyngen
Kommuneoverlege