Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Status koronasmitte i Midtre Gauldal fredag 24.04. kl. 11.00

134 testet - 6 positive - 128 negative

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 24.04.20

logo

På mandag kan frisører og tilbydere av ulike typer kroppspleie åpne igjen. I den forbindelse har Helsedirektoratet utgitt en veileder i smittevern også for disse virksomhetene, i likhet med det som tidligere er laget for barnehager, ulike typer helsetilbud etc. Det er klart at anbefalingene i veilederen stiller relativt store krav til innretningen av virksomhetene, så dersom noen har trodd at dette ville bety at alt blir som før kommer nok dette som en skuffelse. Vi må påregne at hver kundekontakt kommer til å ta mer tid, og det vil være begrensninger på hvor mange som kan være inne i lokalet samtidig. Så får heller vi med sparsom hårvekst på hodet være solidariske og fortsatt holde oss unna frisøren for å slippe til dem med mer presserende behov (hjemme hos oss lar jeg fruen ordne "sveisen" min).

Vi befinner oss generelt i en fase med litt prøving og feiling, i grenselandet mellom å opprettholde effektivt smittevern samtidig som mest mulig skal fungere som normalt. Det kommer inn en del spørsmål som ikke alltid er like lett å svare på, men vi som er utvalgt til å være kommunens myndighetspersoner forsøker å svare så godt vi kan. Ikke vær redde for å ta kontakt - vi får heller være ærlige og si at vi ikke er 100 prosent sikre i alle tilfeller, men at vi prøver å gjøre så gode vurderinger som mulig.

Bjørn Lyngen
Kommuneoverlege