Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Status koronasmitte i Midtre Gauldal fredag 15. mai. kl. 10.00

179 testet – 6 positive – 0 ubesvarte – 173 negative

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 15.05.20

Kom mai du skjønne milde, nå har du latt vente på deg lenge nok.

De arktiske vindene har gitt oss hodebry denne uken, med vinterdekk og værforhold som etter sigende ikke har vært sett på mange tiår. Det er mulig dette «inneværet» har bidratt til at vi heller ikke denne uken ser noen nye smittetall her i kommunen.

Koronaviruset har igjen så smått begynt å vise seg i nabokommunene våre, men fortsatt i minimale former sammenliknet med tidligere. Dette er som forventet og etter beregningene fra ekspertisen i landet vårt, og under kontrollerte former, der man legger ekstra vekt på å verne om de aller mest sårbare.

Det skrives mye i dag om hvordan dette viruset er noe vi må regne med å leve med rundt oss, akkurat som med meslinger eller HIV, men uten at det skal føles som en trussel på linje med det vi allerede har opplevd til nå. Som nevnt, smittevernstiltakene ser ut til å ha svært god effekt, samfunnet stabber seg opp på beina og normaliserer seg, og det er i skrivende stund over 100 vaksiner i utvikling verden over, slik at man kan begynne å forestille seg en fremtid der man ikke lenger lever i frykt. Og kanskje man en dag blir overrasket over at det ikke lenger tvinger oss, men samler oss og skaper nye broer og muligheter som vi alle kan dra nytte av.

Overrasket håper jeg også på at vi blir med været på søndag, da det på nasjonaldagen vår er meldt sludd og slaps som det har vært resten av uka. Er det noe vi sårt trenger nå er at museørene på bjerka spretter, fuglene synger og varmen kommer. Så skal vi endelig få fylt lungene med god og deilig lukt av vår!

Gledelig 17. mai til dere alle!

Med vennlig hilsen
Simen Høklie Jonassen
Kommuneoverlege - Midtre Gauldal kommune