Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Status for koronapandemien nyttårsaften

KORONA: informasjon - bestill test - vaksinasjon

informasjon / information / informacja

Situasjonen knyttet til koronapandemien i Midtre Gauldal er nå på nyttårsaften oversiktlig og rolig. Smittetilfellene vi fikk nært på oss tidligere i desember ser ut til å roe seg ned.

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 31.12.20

Alt blir bra

Status antall tester:       1551/23 i dag

Status smitta:                  0

Status karantene:           4

Smittesporing med karantene for registrerte nærkontakter og isolasjon for de som ble smittet ble gjennomført på en trygg og god måte. Akkurat nå har vi bare fire i karantene og ingen smittede med bopel i kommunen. Vi følger ellers smittesituasjonen løpende og er klar til å iverksette ytterligere tiltak om situasjonen tilsier det. 

Begrens antall reiser og nærkontakter

Midtre Gauldal kommune er en del av en felles arbeids- og boligmarkedsregion i Trondheimsregionen og likeledes i Trøndelag Sør. Daglig er det vel tusen personer som pendler ut av kommunen og åtte hundre som pendler inn. Det vil si at vi har en relativ stor kontaktflate med omverdenen. Dette stiller krav til forsiktighet og at vi i størst mulig grad begrenser antall reiser og nærkontakter så mye vi kan. Ordførere i Trondheimsregionen har i dag i fellesskap kommet med en pressemelding som også er gjengitt her på kommunens hjemmesider. Vi vil oppfordre alle til å følge de rådene som blir gitt i pressemeldingen. 

Smitte i jula gir utslag først nå og i kommende uke

Vi vil også komme med en oppfordring om at de som har hatt besøk i jula og møtt nye nærkontakter være obs på at eventuell smitte gir utslag først nå og i kommende uke. Det å være ekstra påpasselig og forsiktig i kontakt med andre utenfor egen bopel nå den kommende uka kan være et godt bidrag til å hindre eventuell smitte å komme videre. Hold god avstand, minst en meter og gjerne to meter når det er mulig så utsetter du ikke deg selv eller andre for unødig risiko. 

Alt blir bra 

Det nye året som står foran oss, ser vi fram til. Vi går inn i det nye året med håp og tro på at «Alt blir bra».  Det tar vi med oss og ser fram til en vår, sommer og høst hvor vi etter hvert får kontroll på pandemien.

Lykke til med feiringen av nye året, og selvfølgelig gjør vi det så trygt og godt som det lar seg gjøre.  

God Nyttår til alle!

Bjørn Arnt Lyngen                         Alf-Petter Tenfjord                          Sivert Moen  

Kommuneoverlege                        Kommunedirektør                           Ordfører