Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Oppdatering på smitteutbruddet i Midtre Gauldal - 18. april kl. 13.00

KORONA: informasjon - bestill test - vaksinasjon

informasjon / information / informacja

Så langt i dag har vi ikke fått beskjed om nye smittede.

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 18.04.21

logo

Status

Så langt i dag har vi ikke fått beskjed om nye smittede.

Tallet på nærkontakter i smittekarantene er finregnet, og tallet er 512. Det er nå snakk om kun et fåtall som er i ventekarantene, siden man går ut av denne typen karantene når nærkontakten man deler husstand med tester negativt første gang.

Vurdering av situasjonen

At vi nå ikke har nye smittede, er ikke uventet. Dette fordi vi har gått inn i en fase i utbruddet hvor testvolumet er lavt, men det betyr også at det ikke er mange som har utviklet symptomer med behov for test så langt i sin smittekarantene. Dette er meget bra.

Vi må imidlertid være forberedt på at vi kan få nye tilfeller fortløpende - det har gått fire dager siden mye ble stengt på onsdag, og ut fra vanlig inkubasjonstid for sykdommen vil man fortsatt kunne utvikle symptomer hvis man rakk å bli smittet innen da. Det er imidlertid usannsynlig at smitten har rukket å spre seg i ytterligere flere ledd.

Dersom ikke noe dramatisk skulle endre seg, kan vi derfor anta at vi rakk å sette inn de kraftfulle smitteverntiltakene i tide. Dermed føler vi oss også trygge på at det er forsvarlig blant annet å åpne skolene, på rødt nivå, over helga.