Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Oppdatering på smitteutbrudd i Midtre Gauldal - 17. april kl. 13.30

KORONA: informasjon - bestill test - vaksinasjon

informasjon / information / informacja

5 nye er bekreftet smittet så langt i dag.

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 17.04.21

Status

5 nye er bekreftet smittet så langt i dag, samt 2 positive PCR-tester på personer som testet positivt på hurtigtest i går.

Dette betyr at i alt 31 personer er bekreftet smittet så langt i utbruddet.

Vurdering av situasjonen
Vi får nå hovedsakelig enkeltvise nye nærkontakter knyttet til nye positive tester, siden skoleklasser og lignende allerede enten er i karantene eller har holdt seg hjemme såpass lenge at de ikke lenger kan være nærkontakter av de nye smittede.

Det varierer noe hvor tett nærkontakt de nye smittede har hatt med dem som er smittet fra før. Hastigheten i smittespredningen er pr. nå ikke spesielt bekymringsfull, og de nye tilfellene kommer i tråd med det vi kan forvente.

- Nå fremover gjelder det å overholde reglene om avstand og hygiene, så kommer vi til å bremse dette utbruddet sier kommunelege Bjørn Lyngen.

Videre utvikling
Kommunens strategi ift utbruddet er å beholde kontrollen over smittespredningen.  Det har nå blitt innført tøffe tiltak og anbefalinger, og det jobbes intens med smittesporing og testing. Vaksineringsprogrammet går som normalt.

- Alt tyder på at innbyggere og næringsliv følger lojalt opp og tar et krafttak for å slå ned smitten, sier ordfører Sivert Moen. Vi skjønner alle at vi er midt i et utbrudd og at det er en jobb å gjøre fortsatt. I formannskapsmøtet i går, uttalte et samlet formannskap stor takknemlighet for den innsatsen som nå kommunalt ansatte og ledere gjør og innbyggere og næringslivet følger opp. Lagfølelsen er stor, og sammen skal vi komme oss gjennom dette.