Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Oppdatering på koronasituasjonen 20. desember

Ukraina og Midtre Gauldal

informasjon / information / informatsiyi

I løpet av helga har vi fått meldt 9 nye smittede. Ingen så langt i dag. To personer som vaksinerte seg 15.12 har i helga testet positivt for Covid-19, og vi ber de som har vært til stede i samme tidsrom ha lav terskel for testing.

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 20.12.21

logo

Situasjonen

I helga har vi, på bakgrunn av PRC-tester og selvtester, registrert 4 smittede på lørdag og 5 på søndag.

I dag har det blitt tatt 65 PCR-tester.

Vi har ikke fått meldt inn nye smittede så langt i dag. I Midtre Gauldal er det så langt heller ikke konstatert smitte med omikron-varianten.

Skoler og barnehager

På skolene er det flere klasser som vil ha hjemmeundervisning både i Soknedal, Singsås og på Støren barneskole. Det meste klarer vi imidlertid å holde åpent. SFO og barnehagene er åpne til og med 23.12.

Ellers ingen endring i tjenesteproduksjonen gjennom helga, dvs at kommunen fortsatt (jf. pressemelding 17.12) har en anstrengt drift.

Hendelse knyttet til vaksinering 15.12

Kommunen ønsker å opplyse om følgende hendelse: To personer i samme familie som ble vaksinert den 15.12 i tidsrommet kl. 9-10.30, testet positivt på hurtigtest lørdag formiddag den 18.12. Person 1 fikk svake symptomer samme dag som vaksineringen, med litt sterkere symptomer utover dagen. Person 2 utviklet vage symptomer dagen etter vaksinering.

- Alle brukte munnbind i hallen på onsdag og vaksinatørene spritet hender mellom hver vaksine. Det var dessuten 2 meters avstand mellom stolene. Vi følger myndighetenes krav og forventninger til massevaksinasjon, og jeg mener det er lav sannsynlighet for at noen skal ha bli smittet i dette tilfellet. Jeg anbefaler likevel at det er lav terskel for testing blant de som var tilstede i Størenhallen på angitt tidspunkt, sier vaksineansvarlig og kommunelege Bjørn Lyngen.