Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Nytt tilfelle av COVID-19 - søndag 13. desember

KORONA: informasjon - bestill test - vaksinasjon

informasjon / information / informacja

I skrivende stund har vi altså totalt 3 innbyggere med positiv test.

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 13.12.20

Logo

I går kveld fikk vi beskjed om en ny person som har testet positivt i kommunen vår, knyttet til et smitteutbrudd i en annen kommune. Personen som testet positivt i går er symptomfri. Det betyr at vi totalt i skrivende stund har 3 personer bosatt i Midtre Gauldal som har testet positivt de siste dagene, som altså da har 2 ulike smittekilder. Vi har 20 personer i kommunen som er satt i karantene, samt 9 personer som vi har satt i karantene i andre kommuner, og enkelte nærkontakter som er felles med smitteutbrudd i annen kommune og som derfor allerede er satt i karantene. Det er tatt en rekke tester i tillegg som vi venter svar på i løpet av et døgn eller to, og som kan få konsekvenser i form av at flere settes i isolasjon og karantene.

Opplysningene fra de siste dagene tyder på at de som nå er bekreftet smittet selv har få eller ingen symptomer, og at de ser ut til å ha blitt smittet av andre med få eller ingen symptomer. Dette understreker behovet for å overholde smittevernreglene, særlig det som handler om avstand oss i mellom. Det er altså fullt mulig å bli smittet av en person som er symptomfri. Personene som har testet positivt de siste dagene har høyst sannsynlig blitt smittet i helt dagligdagse situasjoner, uten at de visste at de var utsatt for smittefare. Dette har naturligvis overføringsverdi til måten vi skal omgås hverandre fremover.

I dagene som kommer vil vi ha hovedfokus på anbefalinger og råd for jula, men det burde nå være klart for alle at man ikke gjennomfører sosiale samlinger der avstandsreglene ikke kan overholdes. Hvis noen i hemmelighet nå planlegger festlige lag i romjula med fri flyt av alkohol og tett mellom deltakerne, er beskjeden enkel: Avlys umiddelbart. Det å gjennomføre noe slikt nå vil ikke bare være idiotisk, det er bent fram kriminelt.

Bjørn Lyngen
Kommuneoverlege
Midtre Gauldal kommune