Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Nye Lysgården åpner dørene!

Endelig! 30. november kan endelig gjengen på Lysgården åpne dørene og vise fram det flotte nye arbeidsstedet og butikken sin. De ønsker alle velkomne!

Nyhet Publisert av Marthe Eid , 17.11.23

Bilde av det nye Lysgården verksted tidligere i høst.
Bilde av det nye Lysgården verksted tidligere i høst.

De tok over bygget tidlig i november, og har gradvis kommet mer og mer til rette. 30. november er det klart for at alle skal få se hvor fint det er i den nye Lysgården i Engan på Støren. Det starter kl. 12.

Åpent for alle

Da er det offisiell åpning, med snorklipping og tale av ordfører Trude Heggdal. Hele kommunestyret kommer, de har nemlig kommunestyremøte den dagen. Mange andre bidragsytere og gode samarbeidspartnere er også invitert til det som blir en festdag. I tillegg skal De glade trubadurer spille. 

Vi håper alle som har lyst, tar turen til åpningsdagen. Der kan du se det flott, nye bygget, og ta en titt på varene arbeidsgjengen på Lysgården har produsert. Kanskje får du gjort unna noen julegaver også?

Lysgården feirer også 35-årsjubileum i år, noe de skal feire 5. desember. Da blir det nemlig gallakveld for inviterte gjester.

Bilde av invitasjonen til den offisielle åpningen av nye Lysgården verksted 30. november kl. 12.00
Bilde av invitasjonen til den offisielle åpningen av nye Lysgården verksted 30. november kl. 12.00

Lang reise mot nytt bygg:

Det er en svært fornøyd gjeng som endelig kan ta i bruk de moderne lokalene. Det har vært en lang vei fram mot ferdig bygg.

Det som den gang het Treningsverkstedet, flyttet inn i e-verksbygget på Korsen i august 1990, og skiftet da navn til Lysgården verksted. Virksomheten og aktiviteten til Lysgården har økt både i antall deltakere, ansatte og vareproduksjon. Rundt 2010 startet arbeidet med å finne nye lokaler for Lysgården, da bygget på Korsen etter hvert ble for lite og ikke godt nok tilrettelagt.

I januar 2017 flyttet de midlertidig til Bygget i Engan. Opprinnelig var det tenkt å bygge opp igjen på Korsen, men det viste seg at plassen der ble for begrenset. Ny prosess startet, og etter hvert ble Engan pekt ut som det nye området.

I sommer måtte avslutte driften i Bygget på grunn av en vannskade. Midlertidig flyttet de til lokaler ved Soknedal bo- og dagsenter. Der har de holdt hus fram til de overtok det nye bygget nå i høst.

Dette er Lysgården

Lysgården verksted er et arbeids- og dagsenter for 24 personer, som tilbyr arbeidslivsoppfølging, aktiviteter, veiledning og opplæring for voksne i arbeidsfør alder. Arbeidsoppgavene er varierte på ulike verksteder innen trearbeid, keramikk, forming og tekstil. Utegruppa driver med service- og vedlikeholdsarbeid, som for eksempel plenklipp og snøbrøyting. Lysgården har et eget butikkutsalg der de som jobber der selger produktene de selv har laget, samt bruktvarer. De har også enkelte praksisplasser i bedrifter.

Tilbudet er en del av kommunens helse- og omsorgstjenester for å oppnå målet om mestring, likeverd, og gi mulighet for en aktiv og meningsfylt tilværelse i fellesskap med andre. Her bidrar alle med sin arbeidsevne, unike ressurser og kreativitet i arbeidsaktivitet, og de skaper sine produkter gjennom lagarbeid.