Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Marit Bjørgen-statuen avdukes!

7. september blir en festdag i kommunen vår. Vår store skidronning, tidenes mestvinnende skiløper, kommer hjem for å avduke statuen som er laget til ære for henne.

Nyhet Publisert av Marthe Eid , 14.06.24

Bilde av Marit Bjørgen fra medaljeseremoni under VM på ski i Holmenkollen i 2011. Foto: Bjørn Ivar Haugen/Gauldalsposten
Marit Bjørgen fra medaljeseremoni under VM på ski i Holmenkollen i 2011. Foto: Bjørn Ivar Haugen/Gauldalsposten

Det skjer foran Gauldal skole- og kultursenter lørdag 7. september kl. 14.00.

Vi håper at så mange som mulig fra hele kommunen vil komme og dele denne dagen med Marit og alle som har fulgt henne og stått henne nær i lokalsamfunnet vårt alle disse årene.

- Det føles litt rart, og samtidig veldig fint at det kommer en statue av meg i hjemkommunen. Det blir stas å se den ferdig. Jeg håper mange vil ta turen til Støren sammen med meg denne dagen, sier Marit Bjørgen.

Folkefest med barn og unge i sentrum

Dette skal bli en folkefest. Vi får underholdning fra scenen, taler fra blant andre Marit selv og ordfører Trude Heggdal. Det blir kaffe og kaker til alle.

Personer som har stått Marit nær gjennom hennes karriere blir spesielt invitert denne dagen.

Rognes idrettslag, Marits eget idrettslag, står sammen med kulturenheten i kommunen i spissen for arrangementet. Marit Bjørgen har vært tydelig på at hun ønsker å dele dagen med dem og de andre idrettslagene i kommunen. Hun ønsker at barn og unge får en sentral rolle i markeringen. Alle idrettslagene i kommunen er spesielt inviterte, med en spesiell invitasjon til deres unge medlemmer.

Bilde av Marit Bjørgen under Marit Bjørgen-rennet på Støren. Foto: Bjørn Ivar Haugen/Gauldalsposten
Bilde av Marit Bjørgen under Marit Bjørgen-rennet på Støren. Foto: Bjørn Ivar Haugen/Gauldalsposten

- Forbilde og enorm inspirasjon

Marit Bjørgen vil selv stå for avdukingen av statuen.

- Endelig får vi gjort ordentlig stas på vår store skidronning. Vi er veldig glade for at Marit selv kommer og avduker statuen. Hun er et stort forbilde, og har vært en enorm inspirasjon gjennom sin lange karriere. Vi håper at folk går mann av huse, og tar turen til Støren slik at vi virkelig får vist Marit hvor mye vi setter pris på henne og alt hun har gjort gjennom sin lange karriere, sier ordfører Trude Heggdal.

Og legger til:

- I tillegg jobber vi med et opplegg som vil forlenge denne folkefesten utover kvelden. Vi har planer om et stort arrangement, som vi kan fortelle mer om ganske snart. Det skjer i Midtre Gauldal for tida, følg med!

Oppfriskning foran GSK

Uteområdet foran Gauldal skole- og kultursenter (GSK) er frisket opp de siste månedene for å sørge for at statuen får en sentral plassering foran storstua på Støren.

Trappa er ny, belagt med Støren-granitt, og det er ny belysning og beplantning. Arbeidet er utført av lokalt næringsliv.

- Dette er et løft for kommunen og for området der framtidas innbyggere ferdes daglig. Statuen blir forhåpentlig en påminner og symbol om at du kan få til hva du vil, selv om du kommer fra en liten plass, sier Heggdal.

Om statuen:

Det er billedhugger Merete Sejersted Bødtker som har laget statuen av Marit Bjørgen. Statuen er i helfigur, støpt i bronse. Den skal monteres på hvit Størengranitt. Bødtker er blant annet kjent for sine tidligere arbeider med statuer av biskop Rosemarie Køhn og Ingrid Wigernæs og «Jentut’n» i Hemsedal.

Du kan lese mer om Bødtker på hennes hjemmeside