Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Lettelser i smitteverntiltak fra 1. mai – tilbake til nasjonalt tiltaksnivå!

Ukraina og Midtre Gauldal

informasjon / information / informatsiyi

Det er ingen nye positive smittede i dag. I går vedtok kommunestyret at de strenge smitteverntiltakene oppheves, slik at Midtre Gauldal fra i morgen lørdag 1. mai er tilbake på nasjonalt tiltaksnivå og anbefalinger.

Nyhet Publisert av Tore Wolden , 30.04.21

logo

Situasjon

Det er ingen nye positive smittede i dag. Det er i dag 10 personer som fortsatt sitter i isolasjon og 32 nærkontakter. Det er tatt 26 koronatester i dag.

- Vi må huske at det kan fortsatt kan komme enkeltvis positive tester. Det kan også skje i enkelttilfeller at vi ikke kan være helt sikker på hvor smitten kommer fra. Det viktige er at det dominerende bildet er at vi har kontroll på smitteveiene og nærkontakter, og det er det som teller for at det nå smittevernfaglig er forsvarlig med lettelser i tiltak, sier kommunelege Bjørn Lyngen.

Vaksineringsprogrammet har gått som planlagt i hele smitteutbruddsperioden, og torsdag 29.4 fikk vi satt 225 doser med vaksine.

Vi kan lette på strenge smitteverntiltak

Kommunestyret vedtok i går at strenge smitteverntiltak gjennom forskrift oppheves, slik at Midtre Gauldal fra 1.5 er tilbake på nasjonalt tiltaksnivå og anbefalinger. Dette basert på faglige anbefalinger fra kommunelegen om at strenge tiltak og sterk fokus på smittesporing/testing gjør at vi har kontroll. Nå er vi i en situasjon der det ikke er god nok begrunnelser for å videre føre strenge tiltak, sett opp mot omkostningene tiltakene gir.

- Strenge smitteverntiltak har vært helt nødvendig, og jeg er glad for at det nå er mulig med lettelser, sier ordfører Sivert Moen. Tøffe tiltak har virka, men har også ført til ekstra belastninger for mange. For å kunne følge nasjonal gjenåpningsplan og fortsatt ha lettelser, er det imidlertid nå svært viktig at innbyggerne er nøye med å følge de tiltak og anbefalinger som gjelder.

Disse smitteverntiltakene og anbefalingene gjelder

Her finner du hvilke tiltak som gjelder (regjeringen.no)

  • Det blir gult nivå på barnehager og skoler. For andre områder oppfordrer vi innbyggere og næringsliv til å sette seg inn i hva som gjelder.
  • Når det gjelder de kommunale tjenestene, fysisk åpning av rådhus mv, kommer det løpende beskjeder i ulike kanaler om hva som gjelder (hjemmeside/facebook/direkte til brukerne).

Kommunestyret vedtok følgende tydelige anbefalinger til innbyggerne om smittevern:

  • Alle oppfordres på det sterkeste til å begrense sin sosiale omgang og antall nærkontakter, ut over nødvendige kontakter i jobbsammenheng, husstandsmedlemmer og barnehage- og skolekohorter.
  • Alle oppfordres til å ha en oversikt over sine nærkontakter, slik at smittesporing kan være rask og effektiv.
  • Husk grunnleggende smittevernsregler og minst én meters avstand til andre enn dem du bor med, både innendørs og utendørs.
  • I samråd med kommunene i regionen frarådes unødvendige reiser på tvers av kommunegrensene.
  • Alle bør unngå reiser som ikke er nødvendig. Reiser til arbeid anses som nødvendig.

Testing i helga og personer i isolasjon/karantene

Lørdag 1. mai og søndag 2. mai kan innbyggene kan teste seg i Trondheim og dere bestiller time her:  https://www.trondheim.kommune.no/aktuelt/korona-samleside/korona-hovedsak/slik-tar-du-test/  

Kommunen ønsker å presisere følgende:

  • Våre innbyggere som har eller er i karantene og isolasjon, har vært flinke til å følge de krav og forventninger som gjelder.
  • Vi ber alle innbyggere om å vise raushet og omtanke for hverandre, og ikke på noen måte og i noen fora på nett eller i samtaler bidra til å gjøre det vanskeligere for de som er i karantene/isolasjon eller har kommet utav dette.
  • Når isolasjon og karantene er over, kan man fritt være ute i samfunnet igjen og følge de smittevernanbefalingene som enhver innbygger oppfordres til å følge.

Vi ønsker god første helg i mai, vi gleder oss med innbyggerne for at vi kan lette tiltakene. Men, vi oppfordrer fortsatt til sterk aktsomhet rundt smittevernreglene og følge kommunens tydelige anbefalinger.