Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

En uke med Helseplattformen

Forrige helg koblet vi oss på, og nå er alle enhetene våre godt i gang med å bruke det nye systemet.

Nyhet Publisert av Marthe Eid , 03.05.24

Bilde fra natt til lørdag 27. april, da vi tok i bruk Helseplattformen.
Bilde fra natt til lørdag 27. april, da vi tok i bruk Helseplattformen.

- Det gikk veldig fint da vi tok i bruk Helseplattformen klokka 04.00 natt til lørdag, forteller Grethe Ellerås som er kommunalsjef for Helse og mestring.

Det var en time på overtid, noe som skyldtes noen utfordringer hos Helse Møre og Romsdal. De tok i bruk Helseplattformen samtidig som oss og åtte andre kommuner, deriblant Melhus og Skaun.

- Gått veldig greit 

- Ansatte har en imponerende innstilling, og har tatt utfordringen på strak arm. De fleste forteller om en positiv opplevelse av oppstarten. Oppstarthelga gikk strålende. Så er jo dette nytt og omfattende, og noen opplever det som krevende nå i starten. Superbrukerne er til god hjelp. De kjenner systemet litt bedre, det er fordi de har hatt mer opplæring og bruk. Læringen vil jo i hovedsak skje mens man bruker systemet. Vi må nok tåle at det trøbler litt i starten, og være litt tålmodige. Men innstillingen blant ansatte er god, sier Ingeborg Vongraven som er enhetsleder i Pleie og omsorg.

Vår lokale innføringsleder Espen Moe er også godt fornøyd:

- Det gikk veldig bra i helga. Det er jo nytt, og mange ansatte har vært spente. Men vi har ikke hatt noen store problemer, det meste har gått veldig greit.

Bilde fra da vi koblet oss på Helseplattformen natt til lørdag 27. april.
Bilde fra da vi koblet oss på Helseplattformen natt til lørdag 27. april. 

Nå er alle tjenester i gang

I helga var det de døgnbemannede tjenestene som tok i bruk Helseplattformen: institusjonstjenesten, hjemmetjenesten og bo og aktivitet.

Mandag morgen var det mange flere som logget seg på det nye systemet: Helsestasjonen, psykisk helse og rus, Helse- og velferdskontoret og ergo- og fysioterapitjenesten er nå godt i gang med å bruke det.

Positiv start

- Det har gått bra! Noen smårusk vil det alltids være, og ting kan ta litt lenger tid nå i starten. Men alt i alt må jeg si at dette har gått bra, sier Oddveig Børset, som er enhetsleder i enhet Helse og familie.

- Også her har det gått fint. Det føles godt å endelig komme i gang etter å ha jobbet mot dette i lang tid. Det er jo nytt for oss alle, og noe kan ta litt lenger tid nå til å begynne med. Trolig vil dette medføre noe lengre saksbehandlingstid nå i starten, men dette går seg til, sier Hege Almås som er leder for Helse- og velferdskontoret.