Group 5 Shape Copy 6 Fill 1 Page 1 Group 11 Group 10 Group 2 Ekstern lenke Group 13 Combined Shape Group 12 Group 15 Group 15 Underside-Mal-2---liste Ekstern lenke Ekstern lenke Group 5 Group 4 Group Copy Page 1 Group 14 Copy 21 Shape Page 1 Lenke pil Fill 1 Group 4 MidtreGauldal_cmyk Group 2 > Page 1 Group 11 Group 9 Group 3 Group 3 Group 2 Group 10 Group 2 Shape Page 1 Group 2

Arven - Solveig Slettahjell / Hauka Mannskor

Hva skjer Publisert av Kosberg , 09.03.17

Dato: 14. sep 2017 Sted:
Støren kirke
Tidspunkt: 19.00 Pris:
300 kr
Kjøp billett
Ansvarlig:
Støren menighetsråd v/jubileumskomiteen
Solveig Slettahjell

Arven - Sanger fra bedehus og kirke
Konserten i Støren kirke 14/9 heter Arven fordi salmene og bedehussangene er: min musikalske arv. Mine foreldre sang disse sangene, mine besteforeldre sang disse sangene, mine brødre, mine onkler og tanter, vi sang dem i familiekor, i ungdomskor, i vokaltrioer, vokalkvartetter og solo.

Jeg spilte og sang meg gjennom Sangboken, Salmeboken, Deg være ære og Rop det ut ( kristelige sangbøker alle sammen av mer eller mindre museal/nåtidig karakter ) hver etter middag etter skoletid. 

Det var med disse sangene jeg ble en sanger og fant mitt musikalske ståsted første gang. Nå har de hvilt i mange år mens jeg har vært opptatt av annen musikk. 
Å få gå tilbake og synge dem på nytt med 20 års distanse har vært en sann svir jeg synes jeg er så uendelig heldig som har fått vokse opp i denne musikktradisjonen hvor sangen og inderligheten og ikke minst fellesskapet står så sterkt. Og det har fulgt meg. Denne inderligheten og forventningen om at det skal handle om noe mer enn deg selv når du synger.
Musikken betyr noe mer. Og jeg lært det her. 

Låtene er henta fra min oppvekst i kirka og på bedehuset; her er Lina Sandell
klassikere som "Blott en dag" og "O Jesus åpne du mitt øye", gamle sangevangelistsanger som "Tenk for en jubel" og "Han giver och giver och giver igen". Det føles godt å endelig få vise min takknemlighet til de som lærte meg disse sangene og å få synge dem til de som aldri har hørt dem før.

- Solveig Slettahjell

Med seg på konserten i Støren kirke har Solveig Slettahjell med seg Hauka mannskor. Bygda har fostra mange korsangere, og omtrent 30 av bygdas herremenn synger i Hauka Mannskor.
Hauka Mannskor ble etablert i 1978 og har siden da reist både i inn- og utland, på konkurranser, festivaler, turne m.m. De er et allsidig kor med et vidt repertoar. Korets dirigent heter Svetlana Krstić, en merittert dirigent opprinnelig fra Beograd i Serbia, men har nå funnet veien til Trondheim og Hauka. På konserten synger de sammen med Solveig og har si egen avdeling med sanger fra sitt eget repertoar Dette er også oppladning til årets utenlandstur og korkonkurranse i Callea i Spania. 
.
Kom å få med deg en nydelig og stemningsfull konsert i ei nyoppussa Støren kirke!

Personvern og informasjon om cookies