Gå til hovedinnhold
Våpenskjold
 Øk tekststørrelsen Minsk tekststørrelsen
ForsidenSkip Navigation Links
Gå til hovedinnhold
Artikkelkategori 

Frisklivssentralen

FrisklivssentralenFrisklivssentralen samarbeider med helsestasjonen, psykiatritjenesten, kommunens fysioterapeuter, legesenteret, NAV, idrettslagene i kommunen, private treningssentre og flere.


Frisklivssentralen er et tilbud til deg som ønsker å endre livsstil men som strever med å gjennomføre dette.
Frisklivssentralen er en kommunal helse- og omsorgstjeneste. På frisklivssentralen kan du snakke med en veileder med helsefaglig bakgrunn om din helseatferd og dine ønsker om å endre denne. Du får hjelp til utforske din ambivalens, eventuell usikkerhet og du får hjelp til å komme deg et skritt videre mot målet. Målet med samtalen er at du skal styrke din egen tro på mestring og din motivasjon for endring. Vi tilbyr hjelp til å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold og tobakk. Vi har også fokus på søvn og søvnkvalitet.
Frisklivssentralen består av ansatte i Midtre Gauldal kommune som favner under avdelinga for helse og familie.

Ønsker du:
• å endre dine levevaner?
• å forebygge livsstilssykdom?
• å få mer overskudd i hverdagen?

Nå i oppstartsperioden kan du du ta direkte kontakt med Frisklivssentralen selv, men også leger, helsesøstre, fysioterapeuter og NAV har kunnskaper om Frisklivssentralen og kan henvise deg.

Vi starter med en helsesamtale der vi kartlegger grad av motivasjon og dine egne vurderinger og ønsker. Deretter legger vi opp et aktivitetsprogram, avhengig av hva endringsfokus er.

Dersom endringsfokus er
- Fysisk aktivitet: Vi starter med en enkel kondisjonstest. Ut fra denne gir vi deg aktivitetsråd og jevnlige oppfølgingssamtaler. Når vi har nok interesserte/påmeldte kjører vi gruppevise aktiviteter, basert på mestring og treningsglede. Aktivitetene vurderes ut fra deltakernes kondisjonsnivå.
- Røykeslutt: Vi tilbyr røykesluttkurs i små grupper, gjerne på arbeidsplassen din.
- Kosthold: Vi tilbyr ”Bra mat-kurs ”, basert på generelle kostråd fra Helsedirektoratet. Kursene går over fem kvelder. Kurset skal motivere, støtte og hjelpe deltakerne til å gjøre helsebringende endringer i kostholdet under mottoet: «små skritt - store forbedringer». Kurset vil også bidra til å gi økt forståelse for hvordan foreta de sunne og gode valgene.
- Søvn: Vi kan gjøre grunnleggende vurdering av søvnkvalitet og gir grunnleggende råd om hvordan en kan oppnå gode søvnvaner

Frisklivssentralen kan hjelpe deg med å komme i gang med en livsstilsendring.

Hvem kan få hjelp?
Du som står i fare for eller har utviklet helseproblemer på grunn av livsstil (f.eks. diabetes 2, hjerte- og karsykdommer, høyt kolesterol, høyt blodtrykk)
Du som har overvektsproblematikk
Du som har muskel- og skjelett plager
Du er for lite fysisk aktiv og trenger hjelp til å komme i gang
Du trenger hjelp til et sunnere kosthold
Du som ønsker å slutte å røyke

Kom i form, finn din aktivitet
Kontakt
Kristin Myklevoll
Telefon 72403163
E-post krimyk@midtre-gauldal.kommune.no
Artikkelkategori - info 
Tore Wolden , 06.02.2014 Tips en venn om denne siden via en e-post Tips en venn Registrer en elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne siden Skriv ut
Artikkelkategori - rediger 
Relatert informasjon