Gå til hovedinnhold
Våpenskjold
 Øk tekststørrelsen Minsk tekststørrelsen
ForsidenSkip Navigation Links
Gå til hovedinnhold
Artikkelkategori 

Om Midtre Gauldal

Midtre Gauldal kommunevåpen Kommunefakta Midtre Gauldal kommune
Befolkning: 6336 (1. kvartal 2015)
Areal: 1861 km2

Vekst og næringsutvikling
Midtre Gauldal er en kommune i vekst, og har i strid med tendensene for innlandskommuner en støding økning i befolkningstall. Kommunesenteret Støren ligger knappe tre kvarter fra Trondheim langs E6, og er knutepunkt for Dovre- og Rørosbanen. Jernbanen og andre transportaktører gir grunnlag for god logistikk for næringslivet. I plassering og mangfold, er Støren et regionalt handelssenter mellom Trondheim, Oppdal og Røros.

Midtre Gauldal er en stor landbrukskommune. De største industriene er knyttet til foredling av produktene fra primærnæringene. Norsk Kylling, Støren Trelast og Støren Treindustri har alle god tilgang på råstoff fra lokal virksomhet.

Laksefiske og nasjonalpark
Kommunen har et stort potensial for naturbaserte opplevelser og aktiviteter. Gaula er en av landets beste lakseelver og en etablert merkevare. Forollhogna nasjonalpark og seterdalene i Budalen er ressurser som foreløpig ikke er fullt utviklet, men lover store muligheter for opplevelsesturisme. Kommunen er også rik på kulturminner fra mange historiske epoker.

Satsning på oppvekst og kultur
Alle skole- og barnehagebygg er modernisert de siste åra, og nye Gauldal skole- og kultursenter signaliserer kommunens satsning på bolyst i form av allsidige kulturopplevelser og gode forhold for oppvekst og utdanning.

Best i verden. Her!
Et samfunn er avhengig av utrolig mange brikker som spiller sammen for å bli best mulig. Menneskene som bor her, er Midtre Gauldals viktigste ressurs. Midtre Gauldal kommune jobber med å legge til rette for at alle får de tjenstene og mulighetene de ønsker og trenger. Sammen bygger vi bærekraft for et godt samfunn, også for framtida. Du kan bli best i verden. Her! Marit Bjørgen er det beste eksemplet på det.

Best i verden - youtubedump
Artikkel - ingress 
Artikkelkategori - info 
Tore Wolden , 27.01.2016 Tips en venn om denne siden via en e-post Tips en venn Registrer en elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne siden Skriv ut
Artikkelkategori - rediger